divendres, 22 de gener del 2016

Què ens proposem per als propers mesos?

Pendents de negociar les noves disposicions del Reial Decret 10/2015

El 12 de novembre de 2015, els companys de CCOO, UGT i CSIF vam presentar una proposta unitària per negociar amb l’Ajuntament l’aplicació del Reial Decret 10/2015, és a dir, aquell que permet recuperar alguns dels drets perduts els darrers anys, com ara la recuperació d’una part de la paga extraordinària de 2012, el retorn del sisè dia per assumptes propis, o els dies addicionals d’assumptes particulars per antiguitat.

L’objectiu col·lectiu que perseguim, conjuntament amb les altres seccions sindicals, és la recuperació de totes les condicions laborals perdudes, així que la proposta unitària sindical ha estat la següent:
  • El retorn dels dies d’Assumptes Propis per antiguitat (fins a dos dies quan es compleix el 6è trienni i un dia més per cada trienni a partir del 8è).
  • L’aplicació immediata dels dies addicionals de vacances per antiguitat (23 dies a partir dels 15 anys de servei i, per cada 5 anys, 1 dia més fins a obtenir, al cap dels 30 anys de servei, 26 dies, atès el màxim de 4 dies que permet la llei)
  • La negociació del 50% de la paga doble del 2012 no percebuda per tal que sigui abonada durant el primer trimestre de 2016.
  • Que es compensin les hores de treball fetes per excés o defecte respecte a la jornada anual, dintre d’un termini raonable per poder planificar les necessitats personals.
  • Que es realitzi el pagament extraordinari al personal jubilat parcialment que encara no l’hagi cobrat.
  • Que s’inclogui en tots els document de salari la denominació del lloc de treball que ocupa cadascú.
A dia d’avui, els delegats i delegades de CCOO seguim pendents de la voluntat negociadora del Govern per fer front a aquestes propostes. Us informarem de qualsevol novetat que es produeixi i esperem arribar aviat a un acord per tal que tot el col·lectiu recuperi els drets retallats els darrers anys. 

Iniciem els treballs per a l’elaboració del Reglament de 2a activitat

Una de les tasques que també impulsem des de CCOO és l’aprovació d’un Reglament de Segona Activitat per al cos de la policia local, és a dir, un acord que garanteixi a tots els agents de policia en actiu una aptitud psicofísica adequada que asseguri l’eficàcia del servei, a partir de facilitar la mobilitat laboral a una segona activitat, seguint criteris diversos, sempre que s’hagi vist disminuïda la capacitat del personal per al compliment del servei ordinari, ja sigui per malaltia, per raó d’edat, etc.

Durant el mes de desembre hem iniciat les tasques prèvies a l’elaboració d’aquest Reglament, que serà discutit en el marc de la Mesa de Funcionaris i que donarà compliment a un dels compromisos previstos al nou Acord de condicions laborals. A més, proposarem estendre aquest Reglament al personal d’altres departaments amb necessitats similars.

Un protocol de benvinguda per al primer dia de treball a l’Ajuntament

Si fem un exercici de memòria i intentem recordar com va ser el nostre primer dia a la feina, segur que molts de nosaltres hi trobarem a faltar un bon acompanyament durant les primeres hores, una presentació dels companys de tot l’equipament on es trobi el lloc de treball, una explicació senzilla de l’organització i estructura de l’Ajuntament, o fins i tot l’organigrama de la casa. Ens proposem elaborar un protocol de benvinguda que serveixi d’eina als responsables del consistori en el primer dia d’incorporació de qualsevol treballador.