divendres, 22 de gener del 2016

Canvis en la plantilla de treballadors per al 2016

Durant el mes d’octubre, els representants de l’Ajuntament en matèria laboral van presentar als delegats del personal la proposta d’RLLT 2016, és a dir, quina havia de ser la composició de la plantilla de treballadors per aquest any que encetem.

Abans d’explicar a grans trets quina va ser la proposta del Govern, hem de destacar que, amb la llei a la mà, el Govern no té cap obligació d’arribar a cap acord amb els representants dels treballadors pel que fa a modificacions de llocs de treball, sinó que únicament té reconeguda l’obligació de negociar. Aquest fet normatiu, com és lògic, condiciona molt la força que puguem tenir els representants del personal en el moment de defensar qualsevol altra proposta que no s’ajusti als interessos del Govern, fins i tot quan som majoria a la Mesa.

La proposta de plantilla per a l’any 2016 que el Govern va posar sobre la taula consistia a amortitzar (suprimir) algunes places, crear-ne de noves, ampliar alguna jornada, augmentar la retribució d’alguns llocs de treball (modificant la valoració del lloc que ocupen), canviar el nom d’algunes places i funcionaritzar una petita part de la plantilla. Per conèixer amb detall la proposta del Govern podeu descarregar-vos les actes penjades a l’espai comú del correu electrònic, o demanar-les a qualsevol dels delegats del personal.

Els representants de CCOO vam reunir-nos per estudiar la proposta, vam demanar aclariments d’aquells punts que no compartíem, i vam elaborar un document amb diverses aportacions. La proposta resultant, conjuntament amb la que també van presentar els companys d’UGT, va ser discutida a la Mesa General.

Tot i que podeu ampliar tota aquesta informació sobre les propostes descarregant-vos les actes del mes de setembre i octubre que trobareu a l’espai comú del correu electrònic, volem aprofitar aquest butlletí per resumir, molt breument, en què van consistir les aportacions de CCOO:

  1. Que la places de nova creació s’oferissin, en primer lloc, com a promoció interna de l’actual plantilla.
  2. Que algunes modificacions de jornada i els increments salarials que plantejaven (lligats a la modificació de la valoració de la fitxa), quedessin aturades damunt la taula fins que la Comissió de valoració de llocs de treball no hagués acabat la seva feina i compartit les conclusions finals amb els representants dels treballadors, sobretot per respecte i solidaritat amb la resta de companys que també han vist modificades les seves condicions de treball i que la proposta del Govern no reconeixia.
  3. Que la proposta de funcionarització s’ampliés a bona part del personal tècnic i del personal d’oficis i, si no fos possible fer-ho durant el 2016, acordar un calendari en el qual s’incloguin els processos de funcionarització que tant CCOO com els companys d’UGT vam posar damunt la taula.
Finalment, el Govern no va incloure cap de les nostres propostes i va decidir portar la seva modificació de la relació de llocs de treball al Ple del 22 d’octubre, on va quedar aprovada amb el 90% dels representants dels treballadors en contra (CCOO+UGT). Creiem que és una oportunitat perduda, que ha vingut determinada sobretot per dos factors: el primer, el poc temps que s’ha dedicat a negociar, i el segon, la poca voluntat per arribar a un acord amb tota la Mesa, cosa que hagués representat acabar amb una proposta de consens de la qual avui podríem felicitar-nos tots plegats. Seguim treballant.